Beslissing nieuw ijsstadion uitgesteld

De KNSB en het NOC*NSF hebben besloten de beslissing over de locatie van het nieuwe nationale ijsstadion uit te stellen tot 15 augustus. Dan zal een voorlopige gunnig bekend gemaakt worden.

Beste fans van Thialf,

Zojuist heeft het bestuur van de KNSB besloten dat het besluit voor de toewijzing voor de internationale topwedstrijden en de status van topsporthal is uitgesteld naar augustus dit jaar.

Slechts vijf dagen geleden leek de Icedome in Almere als het nieuwe mekka van het schaatsen in Nederland een gegeven, en leek daar niets meer aan te doen. Mede door de ruim 28.000 likes op deze pagina en de meer dan 10.000 getekende petities hebben wij er met ons allen ervoor gezorgd dat de KNSB wel 300% overtuigd had moeten zijn om voor Almere
te kiezen.

En dit is dus blijkbaar niet het geval. De komende maanden worden alle plannen nog eens extra doorgerekend door externe accountant. Waarbij er goed gekeken zal worden naar de haalbaarheid en ook het gevoel wat duizenden mensen hebben bij het schaatsen in Thialf. Want zoal Sven Kramer als zei: Friesland=Schaatsen=Thialf.

Wij als initiatiefnemers danken iedereen die ons op Facebook geliked en gedeeld heeft. We danken ook iedereen die ons op Twitter gepromoot hebben en de petitie hebben getekend. Hiermee hebben we laten zien dat topsport niet alleen een zaak is van kille cijfers en financieel opportunisme. Maar dat de schaatssport in Nederland ook zeker gebaseerd is op traditie en emotie. Net zoals het geval is bij bijvoorbeeld Wimbledon, Wembley en de TT in Assen.

Dez facebooksite en website blijven in ieder geval bestaan tot het definitieve besluit door de KNSB is genomen. Als er nieuws is rondom Thialf of de KNSB, dan delen wij dat met jullie. Voor ons als initiatiefnemers was het in ieder geval een knotsgekke week, maar we zijn blij dat Thialf nu in ieder geval nog de kans krijgt om zicht te bewijzen als het
Schaatsmekka van Nederland.

Groet,
Bas Altena
Peter van Gool
Hedser Kok
Remco Folkerts

Published by