Persberichten

Thialf moet blijven nu ook via internetpagina

mei 22, 2016

Heerenveen – De Facebookpagina ‘Thialf Moet Blijven’ heeft in 1,5 dag al meer dan 20.500 steunbetuigingen binnen. Peter van Gool initiatiefnemer van de pagina: “We krijgen steunbetuigingen uit heel Nederland maar ook hetbuitenland. Dit is een stevig signaal richtingen KNSB en NOC*NSF om de juiste keuze te maken, voor Thialf dus.” Na het overdonderende succes van de Facebookpagina ‘Thialf moet blijven’ is de Facebookpagina uitgebreid met een eigen website: vanaf heden tikt u ‘www.thialf-moetblijven.nl’ in en de pagina voor het behoud van Thialf opent zich als vanzelf.

Met laatste nieuws, een verwijzing naar de Facebookpagina, naar petities op internet voor Thialf en verwijzingen naar prominenten die zich inzetten voor het behoud van Thialf. Zo spraken onder meer politica Lutz Jacobi, journalist Frits Wester, Amerika deskundige Willem Post, en oud-schaatster Tonny de Jong steunen via Twitter of Facebook onze Facebookpagina. De website is gemaakt door Remco Folkerts uit Workum.

Nadat gisteren duidelijk werd dat het definitieve besluit omtrent de schaatshal met een week is uitgesteld is besloten de website te bouwen. Wij zien dit als aanmoediging om de publieke opinie achter ons te krijgen en Thialf als icoon van schaatstopsport te behouden. Tevens wordt er op dit moment gewerkt aan een commercial / internetfilmpje om de actie verder gezicht te geven. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door allemaal sympathisanten die zich melden om ook wat de doen voor Thialf. Mede initiatiefnemer Hedser Kok: “We blijven ons inzetten om zo veel mogelijk steun te verzamelen voor ons initiatief, alle hulp en ideeën zijn welkom.”