Petities overhandigd aan KNSB-bestuur

andaag zijn om 14.00 uur de tot nu aan toe getekende petities overhandigd aan het KNSB-bestuur welke om 17:30 uur met de uitslag zullen komen.

Peter van Gool, de Tilburgse actievoerder voor het behoud van Thialf in Heerenveen als nationaal schaatscentrum, heeft zaterdagmiddag zijn petitie aangeboden aan het bestuur van de schaatsbond KNSB in Utrecht.

De petitie is ondersteund door 12.500 mensen. Nog eens 28.000 personen betuigden adhesie via Facebook.

Het KNSB-bestuur vergadert zaterdagmiddag over de keuze voor een nieuwe schaatstempel. Er ligt een advies ten gunste van Almere.

Bondsvoorzitter Doekle Terpstra zei tegen Van Gool dat de KNSB goed zal kijken naar het advies, maar een bredere afweging zal maken waarbij de bond niet blind is voor de sentimenten ten gunste van Thialf.

Door de overhandiging zijn de petities tijdelijk niet open en er wordt geprobeerd deze zo snel mogelijk weer actief te zetten, zodat iedereen zijn stem kan laten horen! Wij willen verder iedereen bedanken voor alle steun!

Om ons op dit moment te blijven supporten kunt nog steeds onze Facebookpagina “Thialf Moet Blijven” liken en delen.

Heeft u een ander goed idee, dan horen we dat natuurlijk graag. Neem hiervoor contact met ons op via onze contactpagina of stuur uw e-mail naar thialfmoetblijven@gmail.com.

Want samen staan we veel sterker en wellicht kunnen we de KNSB hiermee op andere gedachten brengen. Zie voor meer info op Heerenveense Courant.

Published by